Flexibele leerroutes

Op het RL&VVC krijg jij de beste kansen om een diploma te halen dat bij jou past. Wij hebben flexibele leerroutes, zodat jij jouw eigen weg naar succes kunt volgen.

Heb jij een MAVO/HAVO advies en wil je graag HAVO doen? Of wil je HAVO doen, maar gaat dat niet lukken in 5 jaar? Dan is er voor jou de zesjarige HAVO.   
Of heb jij een VWO advies en wil jij je extra goed voorbereiden op het eindexamen? Dan kan jij het twee-fasen VWO doen.

Van MAVO naar HAVO: DE ZESJARIGE HAVO 

Heb jij een MAVO/HAVO advies en wil je graag HAVO doen? Of wil je HAVO doen, maar gaat dat niet lukken in 5 jaar? Dan is er voor jou de zesjarige HAVO. Hoe werkt dat? 

In jaar 1 en 2 krijg je MAVO-vakken én extra ondersteuning om straks HAVO te doen. In de derde klas kies je een breed vakkenpakket. Die vakken sluiten aan bij een van de profielen (vakkenpakketten) van HAVO. In jaar 4 doe je examen op de MAVO. 

In jaar 5 start je in het 4e jaar van de HAVO. Dat kan omdat je vakkenpakket daar bij past. Je hebt ook extra ondersteuning gehad om de stap makkelijk te maken. En dan ben je er dus al bijna. In jaar 6 doe je examen op de HAVO. 

HAVO én VWO: TWEE-FASEN VWO 

Het VWO duurt 6 jaar. De HAVO duurt 5 jaar. Wat nou als je rond de 4e klas VWO eigenlijk wel weet dat je een HBO-opleiding wil gaan doen? Dus dat je geen VWO nodig hebt? Dan kan je het twee-fasen VWO doen. Oké, wat is dat dan? 

Bij het twee-fasen VWO doe je VWO én krijg je de kans om in de 5e klas mee te doen aan het examen op HAVO-niveau. Daarna doe je in de 6e klas het VWO-examen. Het voordeel? Dat je twee keer examen kunt doen en in de 5e klas al een HAVO-diploma op zak hebt. Je zou dan dus alvast naar het HBO kunnen, als je dat wil.