Welke opleiding kom jij doen?

Het Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College zijn samen een brede scholengemeenschap. Dat betekent dat je bij ons alle opleidingen kunt volgen: VMBO, MAVO, HAVO, VWO. Doorstromen naar een andere opleiding kan ook.

We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Kun jij een ander niveau aan, dan mag je overstappen. Heb je meer tijd nodig om een opleiding te halen? Dan is daar ook ruimte voor.

Je begint bij ons in een brede, gemengde brugklas. Een klas kan dus bestaan uit leerlingen met MAVO-advies en HAVO-advies. Of een klas heeft leerlingen met HAVO-advies en VWO-advies. Als je voor BASIS (LWOO) of Gymnasium kiest, dan begin je wel met alleen leerlingen met hetzelfde advies.

Jij en je klasgenoten krijgen twee jaar lang dezelfde lessen. Na die twee jaar ga je naar de opleiding die het beste bij jou past. Dus misschien heb je nu MAVO-advies, maar ga je na twee jaar naar de HAVO. Dat kan.

Vaak kun je meer dan je denkt. Dus als je daarachter komt, dan kun je bij ons doorstromen. Het gebeurt heel vaak dat een leerling een niveau hoger gaat doen. Dus bijvoorbeeld dat iemand begint op HAVO, maar weggaat met een VWO-diploma.

Wat heb jij nodig om succesvol te zijn? Meer tijd voor je opleiding? Of andere vakken? Wij willen dat jij het beste resultaat kunt halen. Daarom zijn we flexibel.

Een voorbeeld: Heb jij MAVO-advies, maar wil je HAVO doen? Of wil je HAVO doen, maar gaat dat niet lukken in 5 jaar? Dan is er voor jou de zesjarige HAVO. Nog een voorbeeld: Wat nou als je rond de 4e klas VWO al weet dat je een HBO-opleiding wil doen? Dan kan je het twee-fasen VWO doen. Dat betekent dat je VWO doet, maar mét examens op HAVO-niveau.

Meer lezen
Het hier is gezellig en leuk. Er is ook GPL voor mensen die moeite hebben met vakken, bijvoorbeeld wiskunde. Dus je krijgt ook veel hulp.

Zahra, 1H1